Πέμπτη 6 Αυγούστου 2009

Μεγεθύνεται ο κατάλογος των χωρών με κρούσματα γρίπης

Τα κρούσματα και οι θάνατοι ανθρώπων από τη γρίπη των χοίρων συνεχίζουν να αυξάνονται: Ολλανδία και Βιετνάμ προστέθηκαν στον μεγεθυνόμενο κατάλογο των χωρών όπου έχουν καταγραφεί θάνατοι από την ασθένεια, ενώ τα κρούσματα πολλαπλασιάστηκαν στη Λατινική Αμερική.

Από τρεις νέους θανάτους, που δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμη επίσημα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), κατέγραψαν οι υγειονομικές αρχές σε Κόστα Ρίκα, Περού και Σαν Σαλβαδόρ, ενώ δύο θάνατοι αναφέρθηκαν στη Σαουδική Αραβία και άλλοι στη Βολιβία και στην Ισπανία.

Παρ ότι δεν αναφέρθηκαν νέοι θάνατοι στο Μεξικό, το υπουργείο Υγείας της χώρας ανακοίνωσε ότι επιβεβαίωσε περίπου 1.000 νέα κρούσματα μέσα σε μόλις πέντε ημέρες, με το σύνολο να ξεπερνά τα 1.700.

Η γρίπη A(H1N1) εμφανίστηκε τον Απρίλιο, κι έχει εξαπλωθεί σε παγκόσμιο επίπεδο, με τον ΠΟΥ να κηρύσσει πανδημία. Οι ΗΠΑ έχουν καταγράψει τους περισσότερους θανάτους, 353 μέχρι στιγμής, ενώ στην δεύτερη θέση βρίσκεται η Αργεντινή με 165 θανάτους.

Η πανδημία της νέας γρίπης Α έχει προκαλέσει το θάνατο σε περισσότερους από 1.100 ανθρώπους στον κόσμο από τότε που εκδηλώθηκε τον Μάρτιο και έχει προσβάλει 162.380 ανθρώπους, σύμφωνα με νεώτερο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Η νέα γρίπη Α (Η1Ν1) έχει σκοτώσει 1.154 ανθρώπους, τους 1.008 από τους οποίους στην αμερικανική ήπειρο όπου 98.242 έχουν προσβληθεί από τη νόσο. Η δεύτερη περιοχή που καταγράφονται οι περισσότεροι θάνατοι είναι η νοτιοανατολική Ασία με 65 νεκρούς σε 9.858 ασθενείς. Σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ, σχεδόν το 100% του πλανήτη πλήττεται από τον ιό της νέας γρίπης Α.

Αυξάνονται οι νεκροί από τη γρίπη στην Αργεντινή

Ο αριθμός των θανάτων από τη γρίπη των χοίρων Α(Η1Ν1) διπλασιάστηκε σε χρονικό διάστημα 15 ημερών στην Αργεντινή, δεύτερη χώρα στον κόσμο που έχει πληγεί σοβαρά από την πανδημία, περνώντας από 165 σε 337, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υγείας Μάξιμο Διόσκε.

«Έχουμε 337 επιβεβαιωμένους νεκρούς από την γρίπη Α(Η1Ν1). Έχουμε επιπλέον περίπου 400 παρόμοια περιστατικά που θα μπορούσαν να επιβεβαιωθούν», δήλωσε στην τηλεόραση ο κ. Διόσκε.

Μόνο οι ΗΠΑ (353 νεκροί) έχουν καταγράψει έως τώρα περισσότερους θανάτους που συνδέονται με τον ιό Α(Η1Ν1), που εμφανίστηκε τον Απρίλιο στο Μεξικό.

«Από την αρχή της πανδημίας, 762.711 περιστατικά του συνδρόμου της γρίπης έχουν εντοπιστεί» στην Αργεντινή , πρόσθεσε ο υφυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου