Πέμπτη 6 Αυγούστου 2009

Παρουσιάστηκε η νέα BMW Μ3 Convertible


  • Mετά την παρουσίαση της νέας Μ3 Coupe, η οποία αναμένεται στην ευρωπαϊκή αγορά τον ερχόμενο Μάρτιο, η BMW εμπλουτίζει τη σειρά των υψηλών επιδόσεων μοντέλων της που φέρουν το σήμα Μ με τη νέα Μ3 Convertible.

  • H ανοιχτή έκδοση της M3 θα διατίθεται στην ευρωπαϊκή αγορά αμέσως μετά την εμφάνιση της νέας BMW Compact σειράς 3 -η οποία έχει προγραμματιστεί για τo καλοκαίρι του 2001- και "δανείζεται" τον κινητήρα 3.245κ.εκ., απόδοσης 343 ίππων της Μ3 Coupe. Η τελική της ταχύτητα φτάνει περίπου τα 250χλμ. την ώρα, ενώ μπορεί να επιταχύνει από στάση (0-100) σε 5,5 δευτερόλεπτα. Ενδεικτικά, αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι η Μ3, με τέταρτη σχέση στο κιβώτιο ταχυτήτων, επιταχύνει από τα 80χλμ.στα 120χλμ. την ώρα σε 5,9 δευτερόλεπτα, ενώ η μέση κατανάλωση της υπολογίζεται στα 23,3 μίλια ανά γαλόνι.

  • Εξωτερικά η σχεδίασή της δεν παρουσιάζει διαφορές σε σχέση με την M3 Coupe και ακολουθεί τις ίδιες μυώδεις γραμμές με τη δίθυρη έκδοση, ενώ και το πίσω μέρος είναι παρόμοιο με αυτό των ανοιχτών εκδόσεων της νέας σειράς 3 που παρουσιάστηκε τον περασμένο Μάιο.

  • Διαθέτει βέβαια όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που εξασφαλίζουν την σπορτίφ όσο και ασφαλή οδική συμπεριφορά και στα υπόλοιπα μοντέλα υψηλών επιδόσεων με το λογότυπο Μ της BMW, όπως κατάλληλα ρυθμισμένες αναρτήσεις και ελεγχόμενο διαφορικό, αεριζόμενα δισκόφρενα 325 χιλιοστών εμπρός και 326 χιλιοστών πίσω και ενισχυμένο πλαίσιο, στοιχεία ανάλογα των επιδόσεων της. H ηλεκτρική οροφή αποθηκεύεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο πίσω, ενώ τα μπροστινά καθίσματα της τετραθέσιας ανοιχτής έκδοσης ρυθμίζονται επίσης ηλεκτρικά και διαθέτουν ενσωματωμένες ζώνες ασφαλείας.

  • Στη νέα ΒΜW M3 Convertible συναντάμε ως μέρος του βασικού εξοπλισμού όλα τα συστήματα ενεργητικής και της παθητικής ασφάλειας που προσφέρει η γερμανική εταιρεία στα μοντέλα της και στα οποία περιλαμβάνονται έξι αερόσακοι, πλήρης προστασία σε περίπτωση ανατροπής, σύστημα ελέγχου δυναμικής συμπεριφοράς Dynamic Stability Control (DSC), σύστημα ελέγχου πέδησης στις στροφές Cornering Brake Control (CBC) και ΑΒS. Η τιμή της αναμένεται να ανακοινωθεί στις αρχές του 2001.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου