Πέμπτη 6 Αυγούστου 2009

Υψηλοί οι τόνοι στο πολιτικό σκηνικό


Η Οικονομία και τα σενάρια προώρων εκλέγων ανεβάζουν την θερμοκρασία στο πολιτικό σκηνικό, εν μέσω καλοκαιριού.

Τα ξίφη τους διασταυρώνουν κυβέρνηση και αντιπολίτευση με αφορμή την κλιμάκωση των παροχών από την κυβέρνηση προς τις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες, αλλά και το πρόγραμμα - μαμούθ δανειοδότησης των επιχειρήσεων από τις Τράπεζες με την εγγύηση του Δημοσίου.

Το υπουργείο Οικονομίας μοιράζει για προεκλογικούς λόγους κρατικές εγγυήσεις από τα άδεια ταμεία του δημοσίου και ενώ το προηγούμενο πακέτο των 15 δις ευρώ παραμένει ακόμα στα αζήτητα, τονίζειτο ΠΑΣΟΚ. Για ένα ακόμα δώρο της κυβέρνησης προς τους μεγαλοεπιχειρηματίες και τους τραπεζίτες μίλησε το ΚΚΕ.

Αυτό που χρειάζεται ο τόπος, είναι αναβάθμιση των μισθών, των συντάξεων και της απασχόλησης και όχι ενίσχυση του μεγάλου κεφαλαίου, σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση βρίσκεται, πλέον, σε έναν οικονομικό λαβύρινθο και αδυνατεί να ξεφύγει, τόνισε ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός.

Όσον αφορά στα σενάρια περί προώρων εκλογών, κυβερνητικά στελέχη τα διαψεύδουν σε όλους τους τόνους.

«Το σωστό για ένα τόπο είναι οι κυβερνήσεις να εξαντλούν την τετραετία, ώστε να κρίνονται συνολικά για το έργο τους», απάντησε μέσω του ΑΝΤ1 ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, ενώ αναφερόμενος στις κατηγορίες για παροχολογία τόνισε ότι εν μέσω σφοδρής οικονομικής κρίσης η κυβέρνηση προσπαθεί να βγει από αυτή και να προστατεύσει τις ευπαθείς ομάδες.

«Δεν μας απασχολούν οι εκλογές, έχουμε δρόμο ακόμη μπροστά μας», τόνισε επίσης μέσω του ΑΝΤ1 ο Κώστας Γκιουλέκας, υφυπουργός Εσωτερικών. «Τα μέτρα που πήραμε», είπε, «είναι προς όφελος του λαού» και κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για επικίνδυνη συμπεριφορά, καθώς χρησιμοποιεί, όπως επεσήμανε, το θεσμό του Προέδρου για να εξυπηρετήσει τα δικά του συμφέροντα.

«Δεν ξέρω πότε θα γίνουν εκλογές αυτό που βλέπω είναι ότι η οικονομία έχει τεράστιο πρόβλημα» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 η Λούκα Κατσέλη, εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα οικονομίας. «Πρέπει να γίνουν εκλογές» τόνισε «για να συντάξει η νέα κυβέρνηση ένα αξιόπιστο σχέδιο για την έξοδο από την κρίση».

Όπως είπε η κα Κατσέλη από το Νοέμβριο η κυβέρνηση έπρεπε να είχε λύσει το πρόβλημα της ρευστότητας, ενώ επεσήμανε ότι ενώ το πρώτο πακέτο ρευστότητας μένει αδιάθετο, η κυβέρνηση ανοίγει τα άδεια ταμεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου