Πέμπτη 6 Αυγούστου 2009

Πρόκριση στα play off για τον Ολυμπιακό


Τριάντα πέντε λεπτά κράτησε το όνειρο για τη Σλόβαν Μπρατισλάβας. Το γκολ του Μαρέσκα, 10 λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, απλοποίησε ακόμη περισσότερο την υπόθεση πρόκριση για τον Ολυμπιακό στην φάση των πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, μετά το νικηφόρο 2-0 στη Μπρατισλάβα, μία εβδομάδα νωρίτερα.

Ο Ντιόγκο στο 55΄ διαμόρφωσε το τελικό 2-0 κι έτσι την Παρασκευή οι «ερυθρόλευκοι» θα δώσουν μαζί με τον Παναθηναϊκό το «παρών» στην κλήρωση που θα γίνει στη Νιόν (13:00), με στόχο να μπουν στους ομίλους της διοργάνωσης.

Ο Ολυμπιακός αν και ξεκίνησε νωχελικά σε σχέση με τη Σλόβαν που πατούσε στο παιχνίδι καλύτερα, κατάφεραν στη συνέχεια να ισορροπήσουν το παιχνίδι αν και δεν υπήρχαν φάσεις.

Με πρωτεργάτη τον Ζαϊρι που έκανε τη ζωή των Σλοβάκων δύσκολη, επετεύχθη το πρώτο γκολ για τους ερυθρόλευκους, ύστερα από σέντρα από τα αριστερά και ο Μαρέσκα με εξαιρετική κεφαλιά άνοιξε το σκορ και βύθισε τα όνειρα της Σλόβαν.

Μετά το γκολ ο Ολυμπιακός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στο παιχνίδι και στο 55ο λεπτό ο Ντιόγκο έκανε το τελικό 2-0 με κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Γκαλέτι.

Διαιτητής: Κόνραντ Πλάουτς (Αυστρία)

Κίτρινες: Μέλμπεργκ - Σλόβακ, Ντοσούντιλ, Ομπζέρα, Χάλεναρ

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τ. Κετσπάγια): Νικοπολίδης, Μέλμπεργκ, Γκαλέτι (70΄ Λεονάρντο), Ζαϊρι, Ζεβλάκοφ, Ραούλ Μπράβο, Ντουντού, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μήτρογλου (46΄ Ντιόγκο), Μαρέσκα (80΄ Κ. Παπαδόπουλος), Λεντέσμα.

ΣΛΟΒΑΝ ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑΣ (Ντ. Ούριν): Μπίτσικ, Σαλάτα, Βαλάχοβιτς, Ντοσούντιλ, Χάλεναρ (86΄ Τσέρνακ), Σλόβακ, Μπόζιτς, Μάζαρικ (61΄ Ομπζέρα), Κόζακ, Γκαούτσο (53΄ Σιλβέστρ), Σιμάο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου